24.10.2014

Huvipuistottelua ja ihanan lämpimiä syyspäiviä

Syytä tai toisesta, minulla ei viime viikonloppunakaan ollut home staytä. Kehitin sitten sunnuntaina reissun Kusatsun Aeon mall-ostariin. En olisi tiennyt koko ostarista, mutta siitä tuli sattumalta tv:stä muutamia viikkoja sitten mainos. Siellä olisi myös leffateatteri, ja vähän huvittaisi mennä katsomaan Dracula Untold (tai täälläpäin leffa tunnetaan Dracula Zerona), joka tulee tämän kuun vika perjantai täällä teattereihin. Toivottavasti pääsen sitä katsomaan, ja toivottavasti hyvin pyörisi englannin kielisiä japsu subeilla. Harmillista vaan on se, että ostari ei ole ihan naapurissa. Tein sunnuntai päivän kävelylenkin samalla, kun sinne menin, kävellen yhteen suuntaan about 1 tunti 15min.

Maanantaina sitten toteutin unelmani, josta olin haaveillut viime Japanin matkasta asti. Olin kolme
vuotta sitten nähnyt Osakassa ”miniristeilyllä” yhden Universal Studion teemapuiston rakennuksen. Olin silloin sitä mieltä, että ”Tuonne on joskus pakko päästä”. Netistä olin lukenut, että puisto aukeaa yhdeksältä, joten varastin hyvin aikaa junasähläyksiä varten ja saavuin puiston porteille n. 10min yli kahdeksan. Suureksi hämmästykseni portit olivat auki ja vuoristoradassakin näytti olevan ihmisiä. Noh, ostin lipun ja menin jonon jatkoksi jonottamaan vuoristorataan.
Totesin kyllä taas, että yksin kannattaa mennä huvipuistoihin. (Olen kerran kotona mennyt yksin Särkänniemeen) Pääsin välttämään parin ~70min jonotuksen, kun olin yksin ja pääsin melkeinpä ”kiilaamaan” ihan jonon eteen. (Ja kas vain, jonotusaika olikin n. 5min.) Päivä sitten suurimmaksi osaksi kuluikin jonoissa. En vaan voi käsittää, miten maanantaina voi olla niin paljon ihmisiä huvipuistossa, kun oli ihan perus maanantai. Eikö ihmiset olleetkaan koulussa/töissä...? Varmaan maksimi aika, mitä jonotin, oli jotain 1,5h. (eka jonotetaan laitteisiin, sitten syömään, sitten vessaan ja sitten taas laitteisiin.... Huoh!)
Puistossa oli Halloween spesiaalipäivät ja sen kyllä myös huomasi osan puistovieraiden vaatteista. Siellä oli myös muutamia Halloween spesiaalijuttuja, kuten Perjantai 13:sta päivään liittyvä kauhukäytävä, ja sitten tarjolla olisi ollut joku kauhu sapuska-kattaus, Resident Evil-näytös ja muuta.
Vaikka jonotusajat olivat järkyttäviä, voin kyllä todeta, että laitteet olivat astetta prameempia. Viime kesänä oli myös avattu Harry Potter-teemainen osio ja se oli kyllä todella hieno! Viistokuja kauppoineen ja Tylypahka. Myös toinen mainittava oikein hieno juttu oli Hämähäkkimies teemainen ”vuoristorata”, missä mentiin 3d-lasit päässä. En vaan ymmärrä, miksi ”laitteita” oli niin vähän. En ehtinyt kaikissa kyllä edes käymään jonotusaikojen takia, mutta olisin voinut kuvitella, että vehkeitä olisi ollut enemmän tuollaisessa ”über” teemapuistossa. Ylikalliita krääsäkauppoja oli enemmän, kuin itse laitteita.
Nyt ainakin arvostan kotoisia huvipuistoja enemmän, niissä ei ainakaan tarvitse jäätäviä aikoja jonottaa :)
Törmäsin myös paluumatkallani puiston vieressä olevaan Moomin Stand-putiikkiin, missä myytiin muumitavaroita ja välipalajuomia. Pakkohan sielläkin oli sitten poiketa.

Töissä ei mitään ihmeellistä kyllä tapahtunut tällä viikolla (tai noh, eihän huomisesta vielä tiedä) Origameja puuhastelin, mutta voin todeta, että en ole kyllä hyvä niissä. Pikkumuksujen kanssa käytiin Ōtsussa Biwa-järvenrannalla ja vuoristopeltojen äärellä. Iltapäivän muksuja oli eilen
poikkeuksellisesti vain viisi, joten tehtiin spesiaalisesti pieni bussireissu johonkin, ööh, vammaisten ym. spesiaalitapausten keskukseen. Siellä oli kuntosali, uima-allas ja jotain muitakin aktiviteetteja. Voi huh huh, kun alkoi tehdä mieli mennä uimaan sinne altaaseen! Mutta ilmeisesti tässä lähistöllä ei ole mitään uima-allasta :( Ehkä minun vielä kannattaisi kysyä joltain. (Olen kyllä kysynyt yhdeltä ihmiseltä, mutta hän ei ainakaan tiennyt, että altaita olisi) Toisaalta en kyllä tiedä, kuinka yleisiä uimahallit ovat täälläpäin.

Viime taifuunin jälkeen oli viileämpiä päiviä, mutta nyt tällä viikolla on kyllä päivällä ollut ihanan lämmintä. Olen nauttinut keskipäivän auringosta t-paita päälläni. Toisaalta, jos tuuli on käynyt, on kyllä tuntunut viileältä, samoin, jos on ollut varjossa. Mutta lämpötilat tuntuvat kyllä luksukselta, jos niitä vertaa Suomessa oleviin keleihin. Kuulemma on luntakin jo vähän tullut. Mutta, kyllä ne kylmät kelit tännekin vielä saapuvat. Öisin on kyllä ollut paljon viileämpää, kuin päivällä.

Viikonloppuna olisi tarjolla jonkin sortin Halloween ”bileet” Kusatsussa :) En vaan tajua, miten täälläkin on hypetetty Halloweenia jo todella pitkään (Syyskuun alusta ainakin)... Varmaan joulujututkin sitten täällä pukkaa eteen Halloweenin jälkeen(?).



2 kommenttia:

  1. Hahaa, mäpäs kävin jo katsomassa ton Draculan :-) Ihan huikee toi teemapuisto!! Vaikka toi hullu jonottaminen veiskin kyllä aika paljon intoo :S En voi uskoo, että siellä on oikeesti pöllöjä, joita voi silittääkin...:---)
    -Adiina

    VastaaPoista