9.9.2014

Valmiina, paikoillanne...

Huomenna.
Huomenna alkaa meikäläisen seikkailu kohti itää. Viime viikko oli kyllä todella kiireinen. Oli sata asiaa hoidettava, säätöä säädön jälkeen ja parit jäähyväispippalotkin piti pitää, sekä kiikuttaa jätkäkaverin tavaroita hänen uuteen kotiinsa Helsinkiin ja samana sunnuntai iltana pakkasin laukut kuntoon. Yritin vielä lukea japanin oppikirjoja, mutta totesin alkuviikon jälkeen, että en enää ehdi, muuta asiat painaa niin pahasti päälle. Noh, pari japanin kirja on kyllä nyt pakattuna mukaankin.

Retropeli kauppan antia Tokion Akihabarassa. Meikäläisen taivas.
Kaiken pitäisi nyt siis olla valmiina huomista varten. Olen kyllä todella mielissäni siitä, että Japan Airlinesin koneeseen saa ottaa kaksi laukkua ilman lisämaksua. Ja laukuissa on vielä tilaakin! Jes, tuliaisiakin siis mahtuu messiin :) Toivon todella, että ensi yönä saisin edes vähän nukuttua, ja toivon mukaan saisin lentokoneessakin nukuttua (toivottavasti muistan ottaa korvatulpat messiin, kun kone kumminkin humisee liikaa!). Saas nähdä, miten siinä käy. Jännitys saattaa vähän estää nukkumista. Ainakin oma kokemukseni koneessa nukkumisesta on huono. Kun yrittää nukkua, siitä ei tule mitään. Toisaalta, viime vuonna lensin Lontoosta takaisin Pirkkalan lentokentälle jätkäkaverin kanssa Ryanairilla ja oikeasti nukahdin lentokoneeseen ilman mitään "nyt on pakko nukkua"-juttua. Alkoi vaan väsyttää pirusti ja sitten "zzzz". Toisaalta, heräsin kyllä johonkin turhaan kuulutukseen  (Kun Ryanairilta tulee välillä näitä ns. mainoskuultuksia) sitten.

Ajattelin, että teen online check in-jutun nyt hyvissä ajoin ennen lähtöä. Mutta ei se nyt ihan niin mennytkään. Mietin, että missä vika, kun erroria pukkaa, vaikka lipunkoodi ja varausnumero ovat oikein. Pitäisikö lähtöselvitys tehdä Japan airlinesin sivuilla? Selvittelyn jälkeen vastaus oli "Ei". Mutta miksi Finnairillakaan se ei onnistu? Käytin aikaa paljon, kun mietin että mitäs helkkaria täällä nyt tapahtuu, kun ei toimi niin ei toimi. Pystyn kyllä varaustunnuksella tarkastelemaan varausta, mutta en tekemään check inniä, vaikka maaginen 36h:n aikarajakin on täyttynyt. Näppäilin jo Finnairin asiakaspalvelun numeron ja pirautin, mutta lopetin puhelun saman tien, kun toisesta päästä kuului "Puhelun hinta on 3€ XX senttiä...". Pitkään mietin ja googlailin ja ihmettelin, kunnes lopulta vastaus löytyi Finnairin FAQ-osiosta. "Yhteistyökumppaneiden operoimilla lennoilla ei voi tehdä online check inniä". No just. Ei voinut lukea Check in-sivulla? Noh, huomenna hoidetaan asiat sitten perinteisesti kentällä.

Tänään pitäisi varmaan vielä vähän siivoilla. Toisaalta, kyllä paikat pölyisiä on, kun palaan, mutta jos yrittäisi silti. Eilen, kun kävin citymarketissa, löysin vanilla colaa(!) 1,5l pullossa. Tykkään siitä colasta paljon, ja yleensä se on maksanut +2€ per tölkki. Pitäisiköhän sitä ostaa kotio jemmaan? Ei sitä kumminkaan myydä enää isoissa pulloissa, kun palaan. Kirsikka colan 1,5l pullokin katosivat kaupoista, niin varmaan myös vanilla cola! Olisi se saanut tulla kyllä myyntiin aikaisemmin, kuin pari päivää ennen lähtöäni >.<
Tänään varmaan sitten vielä rohmuan ruisleipää ja käyn kunnolla saunassa jätkäkaverin kanssa. Varmaan Japanissakin saunoja on, mutta en usko, että ne ovat kovin "laadukkaita" suomalaiseen makuun. Saunaa varmasti tulen kaipaamaan, mutta onneksi (tai toivottavasti) helpotusta tuo japanilaiset "kylvyt". Japanilaista kylpykulttuuria voi verrata suomalaiseen saunakulttuuriin. Mutta silti, 100°C sauna on kumminkin eri asia kuin 40°C kylpy. Olen joskus käynyt kuumassalähteessä, ja se vesi oli oikeasti kuumaa. Ja olen lukenut jutun, missä japanilaiset hämmästeli juuri tuota, että "suomalainen voi mennä 100 asteiseen saunaan, mutta 40 asteinen kylpy tuottaa haastetta."

Mutta näillä eväillä huomiseen :)

Japanissa on kaiken maailman automaatteja. Löytyy niin tupakkaa, alkoholia, nuudeleita ym. lämmintä murkinaa, jäätelöä ja ennen kaikkea erilaisia kylmiä juomia, teetä, kahvia ym. Vanilla colaa ei kyllä viimeksi löytynyt, mutta vesimeloni ja viinirypäle Fantaa kylläkin :)

1 kommentti:

  1. Hyvää matkaa!
    Laitahan mahtavia kuvia ja mielenkiintoisia juttuja meille luettavaksi. -Marjo

    VastaaPoista