31.10.2014

Pöllöjä ja liikuntapäivä

Viime viikon lauantain työpäivä oli kyllä tylsä. Ei oikein mitään tapahtunut (enkä tiedä miksi). Tosin, ennen työpäivän alkua sain osallistua pieneen teeseremoniaan, joka oli oikeastaan päivän paras anti.

Viikonloppuna minulla oli home stay perheessä, jossa olin viimeksikin ollut. Heidän kanssaan
osallistuin sunnuntaina Kusatsun halloween-juhliin (halloweenia on hypetetty täällä jo syyskuun alusta asti). Ohjelmassa oli mm. cosplay paraati, mitä odotin innolla (totta kai oletin, että Japanissa cosplayn taso olisi korkea), mutta petyin kyllä suuremman kerran, kun paraatissa varmaan lähes kaikilla oli suoraa kaupasta ostettu joku universaali-hahmoasu, kuten noita ja myös Disneyn prinsessoiksi ja erilaisiksi supersankareiksi pukeutuneita oli paljon. Tarjolla oli myös erilaisia esityksia, kuten taikatemppuja, tanssi ja musiikkia. Noh, ainakin tunnelma oli hyvä ja väkeä liikkeellä :)

Maanantaina menin käymään Osakassa pöllökahvilassa. Oli mukavaa nähdä ja silittää oikeita pöllöjä! Ne olivat kyllä söpöjä :) Myönnän kyllä, että alkuun vähän pelotti niihin koskea, koska ne näyttivät vihaisilta ja onhan niillä myös terävän näköinen nokka! Olin katsonut kartasta, että Osakan rautatieaseman vieressä olisi kauppakeskuksia, ja niin kyllä olikin, mutta kaikki olivat täynnä ylikalliita vaatteita, joten meni vähän into shoppailuun, kun kaikissa ostareissa on vaan monta kerrosta vaatteita. Löysin kyllä Osakan Pokémon centerinkin, missä piipahdin, mutta en kyllä mitään ostanut.

Tiistaina taas askartelin vanhusten kanssa ja iltapäivän muksujen kanssa alkoi halloween-teemaviikko. Varmaan joka päivä askarreltiin kurpitsoja, kummituksia ja lepakoita. Sain myös jakaa lapsille halloween-herkkupussukoita extra asusteiden kera. Lapset tulivat oven taakse (jonka toisella puolella itse olin) ja lausuivat enkusta vahavasti lainaten ”turikku oa turiito”, jonka jälkeen avasin oven ja annoin herkut lapsille.

Keskiviikkona menin normisti töihin ja sitten töissä minulle vasta selvisikin, että pikku muksuilla on tänään vapaata, koska heillä on huomenna undoukai (liikuntapäivä). Olihan minä kuullut, että undoukaista oltiin puhuttu, mutta ei kukaan sitten ollut viitsinyt minulle kertoa, koska se on. Vietin sitten aamupäivän askarrellen ”konpeitou (=muksujen kerhoryhmän nimi) dai (=suuri) undoukai (=liikuntapäivä)-kylttejä päivää varten. Ihan mukavaahan se oli ja sain paljon positiivista palautetta näteistä kylteistäni.

Torstaina oli sitten undoukai. Onneksi sää oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Osa muksuista näytti kyllä olevan vähän pihalla välillä, mitä pitää tehdä, vaikka asiat kyllä heille kerrottiinkin ensin. Undoukaissa on siis monta pientä lajia ja sinne tulevat perheet katsomaan. Myös äideille ja isille oli omat sarjansa köydenvedossa, viestijuoksussa ja ”leivän nappaamisessa”. Lapset myös esittivät Hämähämähäkki-laulun esityksen kera :) (Tosin, itse olin taustalaulajana).

Perjantaina oli taas pikku muksujen vapaa, joten itsekin sain vapaaksi aamupäivä, joka oli kyllä hyvä juttu. Olin meinaan torstaina loukannut nilkkani iltapäivän muksujen kanssa, joten oli ihan hyvä, että tänään ei tarvinnut pikkulasten perässä juoksennella.

Viikonloppuna minulle ei taaskaan ole home stayta. Ajattelin sunnuntaina piipahtaa yhdessä meikäläisten Tokmannin tyylisessä kaupassa (varmaan 30-40min kävelymatkan päässä), jossa viime sunnuntaina kävin pikaseen viikonlopun isäntäperheen kanssa. Siellä oli paljon jänniä tavaroita, joita haluaisin tarkastella lisää :)

Maanantaina on pyhä, koska on kulttuurin päivä. Menen Ōtsussa (Kusatsun ja Kioton välissä oleva kaupunki) sijaitsevaan Suomi-koulun 50v juhliin :) Sinne on tulossa kuulemma paljon suomalaisia. On varmasti mukavaa välillä nähdä suomalaisia ja päästä puhumaan ja kuulemaan suomea, vaikka onkin täällä maapallon toisella puolle.

2 kommenttia: