7.11.2014

...Joulupukki suukon sai!

Noin. Nyt kun hienosti selvisimme halloweenista, joulu iski saman tien halloween-koristeiden paikalle. Heti tämän kuun alusta alkoivat joululaulut raikaamaan kauppakeskuksissa ja nyt tänään aamulla kuulin ensimmäisen joululaulun radiosta. Ja nyt on hienoja jouluvaloja Kusatsun keskusta täynnä, samoin kauppojen akkunat täynnä joulukuusia ym. joulukoristeita ja hyvän joulun toivotuksia. Näemmä en pääse joulua karkuun, vaikka täälläpäin se ei ole edes virallinen pyhä. Myös kauppoihin on ilmestynyt joulu (tai uuden vuoden?) lahjusbokseja, mitkä voivat sisältää mm. karkkia, keksejä, ym. herkkuja, kaljaa tai muuta alkoholia tai jonkin sortin kastikkeita(?). Herkkuboksit näyttävät oikein namilta, mutta ilkeän näköinen hintalappu kyllä vähän hidastaa ostoshalujani. Myös herkullisen näköistä joulusuklaata on ilmestynyt myyntiin, tosin sekin suhteellisen koreaan hintaan. :( Muutenkin minuun on iskenyt kauhea herkutteluhimo! Tekisi mieli vaan syödä kaikkea herkkua, mitä kaikki kaupat ja kahvilat ovat väärällään! Voi tätä tuskaa.

Mutta, katsaus viime viikkoon.
Lauantaina olin muksujen kanssa yhden museon pihalla leikkimässä. Museo oli tietysti maksullinen, mutta sen sisällä oli lapsille tarkoitettu Discovery room, joka puolestaan oli ilmainen. Huone ei ollut kauhean iso, mutta kyllä siellä oli aika paljon erilaisia juttuja, mitä lapset sitten tutkiskelivat. Kun olimme lähdössä, huomasin huoneen perukoilla tv:n jonka päällä oli teksti: ”世界の子どもたち フィンランドeli ”maailman lapset Suomi”. Jäin sitten hetkeksi tuijottamaan videota, jossa pyöri suomalaisia muksuja ja joka oli tekstitetty japaniksi. Rehellisesti sanottuna olen kyllä hämmentynyt, miten paljon olen kaiken maailman Suomi-juttuihin matkallani törmännyt.

Sunnuntai kului leppoisasti pyörien kaupoissa. Japanissa on todella paljon arcade-pelihalleja, missä on kaiken maailman kolikkopelejä ja UFO-catchereitä (eli ”kourapeli”, missä yritetään kouralla saada mm. pehmoleluja, figuureita, herkkuja ym.). Olin kierrellyt monta pelihallia läpi siinä toivossa, että törmäisin DDR-peliin (Dance Dance Revolution, tanssimattopeli), mutta suureksi hämmennyksekseni en ole nähnyt yhtään. Kolme vuotta sitten Tokiossa kyllä näin. Mutta, kumminkin olin myös haaveillut kokeilevani muutamaa peliä, mutta en ollut uskaltanut, koska A) jos en osaa B) jos joku tulee tölläämään ”mitä toi ulkomaalainen tossa yrittää” ja C) En välttämättä tajua pelin valikoita ym. Voitin rohkeuteni ja kokeilin Groove Coasteria ja se sujuikin hyvin! Eikä ollut mitään ongelmaa. Tanssimatto-pohjalta on kyllä helppoa kokeilla myös muita rytmipelejä. Himoitsen myös pelin nimeltä Mai Mai kokeilemista, mutta sillä on vaikuttanut olevan tungosta vähän enemmän. Ja erittäin lahjakkaita pelaajia. Jos tulisi sellainen kohta, että himopelaajat olisivat poissa ja jonoa ei olisi, niin kyllä yrittäisin! (Ja nyt sitten pelkään, että kolikkoni uppoavat Groove Coasteriin ja Mai Maihin, jahka siihen käsiksi pääsen >.< ) On vaan niin harmillista, että Suomessa ei tällaisia pelihalleja ole missään :(

Maanantaina oli odotettu vierailu Suomi-koululla. Pääsin asemalta kyydillä koululle erään ”suomalaisen” (Mies oli asunut elämästään vuoden Suomessa, eikä edes muista, millaista siellä oli. Hän oli ihan suomalaisen näköinen ja puhui sujuvaa suomea, mutta hän ei ole edes enää suomenkansalainen) kyydillä. Mukana olivat myös minulle ennestään ICYEn kautta tutun japsin ja hänen kaverinsa. Koululla oli puheita ja muutama soittoesitys, tosin harmikseni kaikki oli japaniksi. Juhla oli myös vähän uskontoon kallellaan, koska koulu oli alun perin perustettu lähetyssaarnaajien lapsia varten. Mutta ruoka oli todella hyvää ja oli mukavaa puhua muiden ”suomalaisten” kanssa ja he vaikuttivat todella mukavilta. Koululta löytyi myös puukiukaalla varustettu sauna! Voi pojat, kuinka sauna tekisi terää!

Tiistaina oli syystä tai toisesta koko päivä vammaisten lasten kanssa. Mietin, etteikö heillä ollut koulua tai jotain, mutta ilmeisesti ei. Tällä viikolla oli teemana jonkin sortin sadonkorjuu ja kävimme joka päivä (paitsi tiistaina, kun käytiin vammaisten kanssa) pikku muksujen kanssa kaivamassa lähellä sijaitsevasta kasvimaasta oimo-nimistä juuresta. Ei mitään hajua, mikä juures olisi esim. suomeksi, koska japanin wikipediakaan ei löytänyt kyseistä juuresta(!). Näyttää vähän rosamunda-perunalta, tosin isompi ja maistuu makealta. Sitä voi syödä raakana. Iltapäivän muksujen kanssa ollaan myös koko viikko askarreltu oimo-juttuja.

Viime viikolla kivoin koko paikan kivoin opettaja lopetti :( Olen kyllä surullinen siitä. Iltapäivän muksujen kanssa sitten keskiviikkona oli yksi täti, joka on ollut täällä vanhusten kanssa, mutta häntä ei sitten muina päivinä näkynyt.
Torstaina myös pikku muksujen keskuuteen ilmestyi uusi opettaja.

Tänään kiipesimme pikkumuksujen kanssa vuorelle ja maisemat olivat upeat. Viime vuorikiipeilyyn verrattuna tämä päivä sujui kyllä muksuilta paremmin. Tänään myös starttasi Kusatsussa joku festivaali. Se jatkuu myös huomenna ja huomenna olisi sitä tarkoitus mennä katsomaan lähemmin. Kaupungilla oli kumminkin lyhtyjä ja paljon ihmisiä tapahtuman takia liikkeellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti