10.1.2015

Eka työviikko Tokushimassa

Viime sunnuntaina perheen piti viedä vanhin poikansa Kobeen, jotta hän pääsee palaamaan Tokioon samana päivänä. Koska perheeseeni kuuluu vanhemmat ja kolme lasta, ja lapset olivat kotona uuden vuoden takia, en mahtunut autoon heidän kanssaan. Minulle keksittiin muuta tekemistä. Perheen äiti oli ehdottanut, että voisin mennä katsomaan Narutoon (Kyllä, sen niminen kaupunki on olemassa) siellä olevia vesipyöreitä. (Enkä ihmettele, jos tästä kaupungista anime on saanut nimensä). Noh, niinhän sitten tein. Otin pyörän alle ja pyöräilin yksivaihteisella kaupunki pyörälläni 20km vesipyörteiden luokse. Sää oli kaunis ja Takami oli auttanut minua kasaamaan bentō-laatikon (lounasboksi). Oli mukavaa pyöräillä meren ääressä ja katsella maisemia. Harmi, ettei pyörteet olleet ihan ”täydessä terässä”, kun niihin vaikuttaa vuodenaika ja kuun vaihteet. Parhaimmat pyörre näkymät olisi kuulemma keväällä. Joka tapauksessa oli hyvä reissu. Minun ei tarvinnut pyöräillä koko matkaa takaisin, vaan sain perheeltäni puolestavälistä matkaa kyydin takaisin kämpille.

Maanantainakaan en vielä aloittanut työtä eläinten parissa, vaan autoin Takamia hänen englanninkielen tunneissaan. Lukiolaisten kanssa tulikin sitten puhuttua Suomesta ja he sitten googlailivat suomalaisia ruokia. Ja innostuivat niistä, varsinkin jotenkin karjalanpiirakka sai huomiota osakseen. Varmaan joutuu niitä sitten tekemään jossain vaiheessa. (Ja kyllä, oikeastaan löysin tänään yhdestä erikoiskaupasta ruisjauhoja...)
Koska olin sunnuntaina saanut kyydin puolesta välistä matkaa takaisin kämpille, piti pyöräni hakea takaisin kotiin. Sain kyydin pyörän luokse ja pyöräilin sieltä sitten takaisin kämpille.

Tiistaina menin ”kissatalolle” (tosin, siellä on neljä koiraakin), joka on oikeastaan kerrostaloasunto n. 20min pyöräilymatkan päässä. Ja pomoni asuu samassa talossa. Eli, yksi asunto on täynnä kissoja, 20-30 kisua siellä asustaa. Pomoni oli minulle näyttämässä, miten pitää toimia. Eli, siivoan koirien jätökset ja kissojen hiekkalaatikot, kuunaan lattiaa, ruokin, vaihdan vedet (ja tiskaan kupit) ja leikin kissojen kanssa. Koirien kanssa en ainakaan vielä toistaiseksi mene ulos. Tätä hommaa on nyt ainakin maanantaisin ja keskiviikkoisin, ehkä pääsen menemään muina päivinä ”pääeläinpaikkaan”, missä sitten on enemmän eläimiä. Mutta nyt toistaiseksi maanantait ja keskiviikot eläinten kanssa. Ja mikä parasta, saan itse valita, mihin aikaan sinne menen.

Keskiviikkona sitten meninkin yksin kissataloon. Ja siellä meni aikaa kaiken maailman säätämiseen. Kun sinne menee, eläimet ovat ihan innoissaan ja yrittävät änkeä ovista ulos, kun sinne menee. Pari kissaa ovat innostuneet kiipeämään olkapäälleni ja välillä on vaikeata saada niitä pois. Onhan se tosi söpöä, kun kissat puskevat poskea ym., mutta se siltä vähän vaikeuttaa työntekemistä ^^' Osa kissoista on todella ihania ja seurallisia, mutta tietysti mukaan mahtuu myös muutama ujostelija. Koirista oikeastaan yksi on ollut todella innoissaan ja muut ovat vähän ujompia tapauksia.

Torstaina pyöräilin ja autoin taas enkun tunneissa. Tosin, minulle selvisi, että Takami pitää myös matikan tunteja. Ala-aste ikäisten laskuja pystyin tarkistamaan, mutta meni kyllä sormi suuhun toisen ryhmän kanssa, jossa oli yläasteikäisiä. Olen varma, että minullakin on ollut samanalaisia matikantehtäviä, mutta en kyllä muista, miten niitä lasketaan.

Perjantaina autoin Takamia vähän kohentamaan kämpän ulkokuorta ja maalailimme vähän seinää. Ja sitten autoin enkun tunneissa. Nyt oli ensimmäistä kertaa myös ihan kersaryhmä, 4-6 muksuja. Ja oli mukavaa katsoa, miten innoissaan he olivat, vaikka eivät ihan täysillä aina keskittyneetkään itse asiaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti