25.1.2015

Koiruuksia kerrakseen

Tällä viikolla opin, että mistä ihmeelliset suuret liikenneruuhkat johtuvat(?). Olen välillä ihmetellyt, miten täällä on ollut niin paljon ruuhkaa, vaikka olen ollut about oman kotikaupunkini kokoisessa paikassa (ja Kusatsussakin oli ruuhkaa ja se on Tamperetta pienempi paikka) Eli, junaliikenne toimii hienosti. Mutta ilmeisesti bussit ei niinkään. Asun vähän reilun 5km:n päässä keskustassa. Ja busseja menee keskustaan... Tunnin välein, jos ei sitäkään. Olin aivan ihmeissäni, kun tämä tieto tuli esille. Ei ihmekään, et ihmisillä on niin paljon autoja (ja tiet ruuhkautuvat), jos bussit kulkevat noin huonosti...

Viime lauantaina huomasin, että pyöräni takarengas on puhki. Aamulla ennen kuin lähdin kaupunkiin, täytin renkaan, mutta illalla, kun olin palaamassa kotiin, rengas oli aivan tyhjä. Lauantaina vain pyörin keskustassa ja kävin vähän kaupoilla. Bongasin oikeastaan kolme anime/manga kauppaa ja yhden korttipelikaupan (Pelaan Magic the Gathering-nimistä peliä). Harmikseni korttikaupan irtokorttivitriini ei ollut yhtä ”herkullinen”, mihin olen muissa korttikaupoissa törmännyt, eikä mitään hienoja korttipakkauksia ollut myynnissä, jotka olisivat minua kiinnostaneet. Kävin päivän päätteeksi syömässä jäätelökahvilassa. Minulla oli suuria ongelmia, koska en meinannut millään saada päätettyä, minkä jätskiannoksen tahdon syödä ^^'

Olin alun perin suunnitellut sunnuntaiksi, että menen yhteen ostoskeskukseen. Mutta, koska pyörä oli pois käytössä, en voinut mennä sinne. Menin sitten kävellen lähemmälle ja pienemmälle ostarille. Löysin kaksi ihanaa kirjaa, jotka kertovat rpg-pelien historiasta :) Olisi vaan mukavaa osata lukeakin niitä kirjoja.

Maanantaina menin sitten ”kattilaan” kävellen. Ja työpäivän jälkeen piti viedä pyörä lähikorjaamoon, mutta korjaamo oli sulkenut ovensa 3 minuuttia ennen, kuin pääsin sinne asti >.<

Tiistaina kävin Takamin kanssa yhdellä ala-asteella. Takami piti yhden britti yliopisto vaihtarin kanssa kolme enkun tuntia. Oppilaat olivat jotain viidesluokkalaisia. Itse esittäydyin tuntien alussa oppilaille suomeksi Takamin pyynnöstä. Loppu tunnin ajan seurasin opetusta. Mielestäni oli mielenkiintoista katsella, kuinka koulu-systeemit pelaavat täälläpäin maailmaa. Sain pyörän vietyä huoltoon sitten koulun ja liukuhihna-sushilan lounaan jälkeen. En ikinä muista, mikä ”liukuhihna sushipaikan” nimi on japaniksi, joten olen kutsunut sitä nimellä ”sushi guru guru”. Guru guru on onomatopoeettinen sana ja tarkoittaa jotakuinkin ”kiertää ympäri”. Tosin, kun kävin Narutossa katsomassa vesipyörteitä, enkä niidenkään nimeä muista japaniksi niin kutsuin niitä sitten ”mizu guru guruksi”... (mizu=vesi)

Keskiviikko meni normaaliin tapaan kattilassa.

Torstaina sitten pääsin ekaa kertaa menemään ”pääeläinmestalle”, jossa on enimmäkseen koiria. Olin sopinut pomoni miehen kanssa, että hän tulee noutamaan minut rautatieaseman edestä. Suureksi harmikseni vettä satoi sinä päivänä, enkä halunnut mennä pyörällä kastumaan, joten menin bussilla, joka ei kyllä ihan aikataulun mukaan päässyt rautatieasemalle asti. Oletin, että minua ollaan jo vastassa, mutta sainkin seistä about 20 min odottamassa, että minut noudettiin. Haimme vielä yhden toisen vapaaehtoisen, 19-vuotiaan, kaksimetrisen ruotsalaisen jätkän kyytiin.
Tämä ”haukkula” sijaitsee keskellä ei-mitään, mutta vieressä on kyllä joku puu/paperijätteen polttomesta, josta kyllä tulee ikävä löyhkä :/ (Ja ihmeekseni siellä korvessakin on limumaatti) Haukkula on kyllä paljon ”järkympi” paikka kuin kattila. Kattilassa sentään saa olla sisällä, mutta haukkulassa ei ole ns. mitään sisäpaikkaa. Osa koirista on vähän raksamiesten työmaakoppien näköisissä kämpissä, osa katollisissa häkissä. Ja meidän taukotilakin on vaan jonkin sortin katos. Ja kun syrjässä ollaan, niin vessa on luonnollisesti huussi.
Noh, vettä tuli lähes koko päivän. Onneksi äiti oli osannut lähettää minulle mainiot tuulta ja vettä pitävät ohuet vaatteet. Olisin varmasti jäätynyt ilman niitä. Mietinkin, miten se ruotsalainen ja koirapaikan työntekijä kestivät, kun heillä oli normi hupparit, jotka varmasti imivät hyvän annoksen vettä. Minulla oli myös vielä kertakäyttöinen sadetakki, joka kyllä nopeasti täyttyi mutaisista tassun jäljistä ja repeytyi (ei kumminkaan pahasti ja pystyin pitää takkia loppu päivän), kun koirat hyppivät minua vasten. (että vihaan sitä, kun niiden pitää hyppiä >.<)
Mutta, päätehtäväni haukkulassa on viedä koiria pienelle lenkille ja luonnollisesti kerätä niiden kakat. Pitkää lenkkiä ei millään kerkeä tekemään, kun koiria on niin paljon. Haukkula sijaitsee mäellä, joten saan monta kertaa mennä mäkeä ylös ja alas koirien kanssa. Ajattelin, että suurin osa japanilaisista koirista on ”pieniä ja sieviä”, mutta tuolla ei ole kuin muutama pieni koira. Ja suurin osa koirista on tietysti innoissaan, kun niitä viedään lenkille, joten ne vetävät turhan paljon. Ja juuri tuon vetämisen takia tämä on aika raskasta hommaa, olin kyllä väsynyt torstain ja perjantain työpäivien jälkeen.

Perjantaina oli parempi keli, kun ei satanut. Menin pyörällä aseman luokse (ja ollaan sovittu, että pyörä otetaan myös kyytiin). Harmikseni sain taas odotella kyytiä turhan kauan. Kuulemma pomon mies on vähän sellainen, jota saa odottaa :/ Aikaa meni perjantaina paljon enemmän, kuin torstaina, koska tämä pomon mies meni käymään hakemassa pari uutta pentua haukkulaan, eikä voinut työskennellä koko päivää ”ylähaukkulassa”. Itse aloitan ilmeisesti joka päivä ”alahaukkulasta” ja siirryn sitten ylös, jos on tarvetta. (On vielä vieläkin alempana oleva koira ja kissa paikka, mutta niitä minun ei ilmeisesti tarvitse hoitaa) Oli vaan inhottavaa työskennellä, kun tuli pimeää. Eihän ilman valoa voinut edes kakkoja kerätä, kun ei niitä näe. Toisaalta kävi myös ilmi limumaatin toinen tarkoitus; se toimii hyvin valona alamäessä. (japanilaisessa limsamaatissa näkee minkä näköisiä pulloja on tarjolla, ja pullojen takana oleva seinä on valaistu) Harmikseni sen ruotsalaisen jätkän vika työpäivä oli perjantaina. Kauhulla odotan, miten pitkiä päiviä nyt on tiedossa, kun hän ei ole enää auttamassa koirien ulkoiluttamisen kanssa. Ja oli kyllä ihan mukavaa vaihtaa sanoja ns. naapurin kanssa, ihan mukavan oloinen tyyppi oli kyseessä.

Lauantaina kävin lähellä olevassa ”katastrofientorjuntakeskuksessa”, ja siellä sain kokea mm. 7 magnitudin maanjäristyksen ja 30min/s tuulen. Kävin myös lähiostarilla.
Illalla kävin Ma-chanin kanssa leffassa. Eka paikka, missä näin irtokarkkeja, joten pakko niitä oli ostaa. Tosin, tarjolla oli myös keksejä, pieniä kuivaleivonnaisia ja suolaista, mutta himoitsin irtokarkkeja. Eikä kyllä ollut halpojakaan, mutta pakko oli saada, vaikka valikoimakin olin heikko ^^'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti